Om jag skulle bygga hus, hur skulle det då se ut? Det är en fråga jag många gånger ställt mig. Jag har många gånger tänkt att jag vill bygga hus i framtiden, ett hus jag kan bo i på en plats jag älskar. Men det är definitivt bara drömmar just nu och kan vara drömmar långt framöver. Men jag tänker, planerar och funderar ändå mycket på hur det hade sett ut om jag skulle bygga hus.

Eftersom det är drömmar vi talar om så kan man alltid överdriva lite utan att behöva tänka på vad som är möjligt och vad som inte är möjligt för mycket. Därför så kommer mitt nya hus att befinna sig precis vid havet. Det ska vara ett stenkast ifrån, så att man har en egen badbrygga och en egen liten kuststräcka. Att bygga hus är ett otroligt komplicerat projekt, men i mina drömmar löser jag allt, även de svåraste detaljerna som mitt hus ska ha. Lönngångar och hemliga passager exempelvis.

Ett tag funderade jag på att bli snickare. Tänk att få bygga hus varje dag och få betalt för det. Det låter kanske roligare än det är, speciellt om man gör det ett helt liv. Men även om det inte är lika kul att bygga hus till sig själv, som man sedan kan inreda och bo i, och istället bygga hus efter hus till andra människor så kan väl inte det arbetet vara tråkigt? Det är ju häftigt att kunna åka runt och peka på hus man byggt.

Om man inte har en dröm som jag att bygga sitt egna hus själv så finns det hustillverkare och husföretag som sköter det åt en. Då får man bestämma innan vad för slags hur man vill ha och sedan bygger professionella byggare huset. Det kanske är smartast för någon som jag som inte kan bygga hus. Men mycket tråkigare. Jag har testat att göra mina val på Smålandsvillans hemsida och visst blir det bra, men tänk om man ändå fick göra precis som man vill.

villa-nybro-17

Jag skulle också vilja tipsa om att tänka till kring juridiken vid köp av tomt. Det finns många dimensioner och mycket att ta hänsyn till. Ibland kan det vara ett bra läge att anlita jurist för att se över avtalen gällande fastighetsrätt med mera. Läs mer om detta på till exempel zeijersborger.se.

Bygga hus efter dina drömmar

Post navigation


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *