En entrématta är en matta vid entrén av en byggnad. Det finns lite olika mattor som har lite olika egenskaper. Vissa fångar upp grus och annat skräp, andra drar åt sig fukt medans en del för det mesta är för utseendets skull och är sköna att gå på. Den förstnämnda kan vara utanför dörren, den andra i mellanpassagen, medan den sistnämnda mattan kan vara inne i byggnaden.

entrematta smutsiga skor

Första intrycket

Alla vet att första intrycket är viktigt. Ofta viktigare än vad man tänker sig och hoppas på. Det är ju inte det som avgör om personen, platsen eller stället i fråga kommer att vara på ett visst sätt. Det är givetvis så mycket annat som spelar roll, dessutom en mycket större roll än det första intrycket. När en person träffar någon för första gången, någon som personen har hört mycket om, och när de hälsar och skakar scannar personen av denne på ett vis som egentligen är mycket orättvist. Utsidan spelar roll. Första intrycket spelar roll.

Så när en kund anländer till era lokaler för att inbokat möte med er, vad tror ni händer? Jo, det första kunden gör är att scanna av lokalerna. Det är naturligt och lagt djupt i oss som människor. Man vill skaffa sig en uppfattning om platsen man befinner sig på. Visst vore det trevligt om kunden får ett bra första intryck av ert företag?

Det första kunden ser när denne stiger in era lokaler är golvet. Eller ännu bättre, entrémattan. Det vill säga om ni har en sådan. En entrématta kan vara en mycket bra investering för att få upp första intrycket hos kunder. Det är det första de kliver på och det första de ser. Att ha en entrématta av bra kvalitet och som är snygg och fräsch samt bekväm att gå och stå på är något fler företag borde satsa på.

Kvalitet

Men givetvis kan det också få en motsatt effekt, om entrémattan inte sköts på rätt sätt. Att kliva in i en lokal och sätta fötterna på en blöt, smutsig, sliten och trasig entrématta skjuter inte det första intrycket uppåt, tvärtom. Det får såklart en negativ effekt. Därför är det viktigt att ni satsar på en entrématta med hög kvalitet (QM-Mattor), en som håller sig fräsch och snygg i många år. Se också till så att entrémattan inte är gjord för att hålla på platser på jorden där klimatet håller sig varmt året om, utan att det passar nordiska väderlekar. Kanske ska ni satsa på att ha er logga i mattan?

entrematta-spring

One thought on “Entrémattor

 1. Hej!

  Anledningen till att jag kontaktar dig är att vi håller på och förbereder vårt Temanummer ”Bygg & Fastighet” som kommer att marknadsföras på första sidan på Sydsvenskans nätsida – sydsvenskan.se under hela vecka 15.

  Vi har valt ut några företag som skulle passa – där Proqure är ett av dem. Här finns möjligheten att presentera er verksamhet och era tjänster för 400.000 unika besökare, på ett intresseväckande och förtroendeingivande sätt.

  Det vi gör är att vi skriver en redaktionell artikel med bilder om er verksamhet. En artikel ger en helt annan slagkraft i varumärkesstärkande syfte jämfört med en traditionell annons.

  Vi har en produktionskostnad på 14 900 SEK för detta, inga andra kostnader tillkommer.

  Låter det intressant för er? Återkom gärna för mer info.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *