Eva Solo köksredskap

Eva Solo är ett anrikt varumärke som sträcker sig ända tillbaka till år 1913. Att varumärket hängt med så bra genom åren är för att de lyckats att gå hand i hand med den utveckling som de svenska och skandinaviska hemmen genomgått de senaste hundra åren.

Företagets affärsidé var tidigt att sälja funktionella redskap till köket som skulle ha hög kvalitet och rikta sig till hemmafruar. Inte helt jämställt, men det speglade den tiden. När kvinnorna mer och mer slutade vara hemmafruar och började arbeta på jobb utanför hemmet så anpassade sig Eva Solo och började tillverka redskap som kunde underlätta andra delar i hushållet.

När sjuttiotalet gjorde entré så förändrades de svenska köken, öppna kökslandskap blev populärt och svenskarna började med köksrenovering och bytte ut allt. Idag skulle nog många säga att det är lackade luckor som är trenden, men på sjuttiotalet skulle köken vara öppna. Eva Solo insåg det här tidigt, och när köken blev öppna så började Eva Solo tillverka köksutrustning som var fina att titta på. Startskotten för en trend inom köksutrustning var ett faktum.

Namnet Eva Solo dök inte upp förrän 1997, då en serie köksredskap lanserades. Företaget hette före 1997 endast Eva. Eftersom serien som släpptes 97 bestod av enskilda produkter (solo-varor) så kallades de Eva Solo. Lanseringen blev en så stor succé att det beslutades att hela företaget skulle byta namn till Eva Solo 2010.

Mest kända produkten i det breda sortiment som Eva Solo erbjuder är med stor sannolikhet den stilrena kylskåpskaraffen som många nog skulle betrakta som en modern klassiker. Man vet helt enkelt vad man får med kylskåpskaraff från Eva Solo.

Eva Solo – köksredskap med anor

Post navigation


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *