Spabad

Att ha ett spabad i trädgården är något som ger en så mycket känsla av vardagslyx man kan få. Sedan jag gjorde mitt inköp för ungefär ett år sedan kan jag nu summera ett års användning under alla årstider och kan bara komma fram till att investeringen av ett spabad var perfekt. Detta gäller naturligtvis för mig och betyder inte att det kommer att vara likadant för dig. Men jag kan starkt rekommendera det och vill nedan ge lite tips till dig som funderar på att köpa spabad.

Utomhus eller inomhus?

Det första du bör fundera över är såklart placeringen av ditt spabad. Var någonstans vill du sitta och njuta av livet? Var någonstans får den plats? Det är inte självklart att man vill ha sitt spabad utomhus så som det var för mig, dessutom kanske det inte finns plats på den lilla tomten man kanske har. Att sitta utomhus har sina fördelar. Natthimlen, känslan av frihet och den friska luften. Men det har också sina nackdelar. Regnväder och insyn bland annat.

Storlek

Du bör tänka över vilken storlek du vill ha på ditt spabad. Det kan kännas lockande att slå till på en rejält stor med många platser. Men detta kan verkligen vara onödigt om det är så att du och din käraste är själva i ert spabad 90 % av gångerna. Givetvis ska möjligheterna att sitta fler än två i den finnas. En av de underbara sakerna med spabad är att man finner tid att prata med människor utan störande teknik och annat. 4-5 platser räcker för de flesta, om ni inte är en stor familj som alltid vill bada.

Massagestrålarna

Det som ofta kostar pengar är kvaliteten på jetstreamen, eller massagestrålara, som finns i spabad. Vatten och luft sprutas ut ur hål vilket ger massage till alla eller några sittplatser. Detta är oerhört skönt och bör tänkas över. För svaga massagestrålar är nästan bara irriterande medan hårda är fantastiskt skönt. Antingen rejäla strålar eller inte alls säger vi.

Valet

Om ni är osäkra på vad ni ska satsa på så bör ni testa dem innan. Har ni någon som ni känner som har spabad? Min chansning är att de mer än gärna visar er deras (ofta vill man gärna bjuda in till sitt lyxiga spabad). Testa hos dem, fråga frågor och slå sedan till. Morgondoppet på juldagen var inte dåligt kan jag säga, så tänk på alla mysiga kvällar när ni bestämmer er.

Funderar du på att skaffa ett spabad?

Post navigation


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *