trä

 

På professionell nivå, alltså av folk som arbetar inom bygg och liknande, samt av privatpersoner som bygger hemma behöver limfog användas på rätt sätt. Limfog skapas när man tar två stycken lameller och pressar ihop dem hårt. När de är mycket tätt sammanpressade så limmar man samman dem. Det är viktigt att lamellerna är ståendes åt samma håll, det vill säga att fibrerna drar antingen lodrätt eller vågrätt. För att skapa limfog behöver du ha en del erfarenhet. Men erfarenhet får du genom att lära dig och testa dig fram. Så varför inte försöka redan nu. Läs på hur man gör och testa. Du kan naturligtvis också köpa limfog, vilket får ses som ett utmärkt alternativ.

 

Olika namn och olika träslag

När du ska köpa limfog i en affär så kanske du inte hittar det överhuvudtaget. Det kan bero på att namnen skiftar lite. Det är inte säkert att affären i fråga kallar limfog för just limfog. Så fråga dig gärna fram om du är osäker på vad du letar efter. Det kan också vara smart att tala med någon i affären kring vad för typ av limfog du söker. Eftersom det finns flera olika typer av limfog så beror det bästa valet på vad du ska använda limfoget till. Om du inte vet med säkerhet så bör du fråga. Det är ofta träslaget som varierar. Vissa träslag passar bäst till en typ av användning medan andra passar för annat. Att välja fel typ av limfog kan göra att du behöver byta dem snart igen.

 

Hemmasnickaren är lycklig

Det är roligt att bygga och fixa med sitt hus. Många i Sverige är duktiga på just detta. Man behöver inte lära sig allting för att våga kalla sig en hemmasnickare. Testa dig fram och lek lite, men inte med fel saker! Våga testa på att bygga vissa saker om du är ödmjuk inför din kunskap. Att använda limfog är inte svårare än att måla huset. Är du ödmjuk och påläst så kan du komma långt.

Inred med limfog!

Post navigation


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *